Παρακαλώ καταθέστε τις εργασίες σας σε μορφή νέας ανάρτησης.

______________________________________________________________________

"FACEBOOK ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ-ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ" ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΝΔΕΛΗ



ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: FACEBOOK ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ-ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΝΔΕΛΗ


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

1.  Εισαγωγή
2.  Η δημιουργία του FACEBOOK
3.  Τρόποι διασκέδασης μέσω FACEBOOK
4.  Κίνδυνοι χρησης του FACEBOOK
5.  Αποτέλεσμα και συμπέρασμα
6.  Περίληψη
7.  Βιβλιογραφία



Εισαγωγή :
Η διασκέδαση και το παιχνίδι είναι ένας κύριος παράγοντας της ζωής όλων μας. Οι μορφές διασκέδασης ποικίλουν ανάλογα με την ηλικία και την προσωπικότητα του καθενός, αλλά και με την πάροδο του χρόνου υπάρχουν πολλά τεχνολογικά επιτεύγματα που μας βοηθούν στο να διασκεδάσουμε. Ένα τέτοιο επίτευγμα είναι και το “FACEBOOK” το οποίο είναι και από τα ποιο δημοφιλή. Η ραγδαία ανάπτυξη του οφείλετε όχι μόνο στο ότι είναι μια από τις δημοφιλέστερες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στο ότι παρέχει πολλές μορφές διασκέδασης.

Δημιουργία του FACEBOOK
Το Facebook είναι ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2004. Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων με τις επαφές τους και να τους ειδοποιούν όταν ανανεώνουν τις προσωπικές πληροφορίες τους. Όλοι έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο να συμμετάσχουν σε δίκτυα που σχετίζονται μέσω πανεπιστημίου, θέσεων απασχόλησης ή γεωγραφικών περιοχών.


Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ίδρυσε το Facebook ως μέλος του πανεπιστημίου του Harvard. Αρχικά δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι φοιτητές του Harvard ενώ αργότερα επεκτάθηκε για την Ivy League. Το όνομα της ιστοσελίδας προέρχεται από τα έγγραφα παρουσίασης των μελών πανεπιστημιακών κοινοτήτων μερικών Αμερικάνικων κολεγίων και προπαρασκευαστικών σχολείων που χρησιμοποιούσαν οι νεοεισερχόμενοι σπουδαστές για να γνωριστούν μεταξύ τους. Πολύ αργότερα το δικαίωμα συμμετοχής επεκτάθηκε για όλους τους σπουδαστές πανεπιστημίων, κατόπιν για τους μαθητές σχολείων και τέλος για κάθε άνθρωπο του πλανήτη που η ηλικία του ξεπερνούσε τα 13 χρόνια.
Το Facebook σήμερα έχει 600 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, κατατάσσοντας το έτσι στην λίστα ταξινόμησης του Alexa ως ένα από τα δημοφιλέστερα web site του πλανήτη. Επίσης το Facebook είναι ένα από τα δημοφιλέστερα site για ανέβασμα φωτογραφιών με πάνω από 14 εκατομμύρια φωτογραφίες καθημερινά. Με αφορμή την δημοτικότητα του, το Facebook έχει υποστεί κριτική και κατηγορηθεί σε θέματα που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα και τις πολιτικές απόψεις των ιδρυτών του. Ωστόσο η συγκεκριμένη ιστοσελίδα παραμένει η πιο διάσημη κοινωνική περιοχή δικτύωσης σε πολλές αγγλόφωνες χώρες



ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK
Τα τελευταία χρόνια το facebook έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας κι έχει γίνει κομμάτι της καθημερινότητας μας, μια και για τους περισσότερους από μας είναι αδύνατο να περάσουν μια μέρα δίχως να επισκεφτούν το profile τους. Εκτός από μέσο διασύνδεσης, επικοινωνίας, φλερτ και κουτσομπολιού, το facebook είναι και μέσο διασκέδασης, καθώς τα πιο πολυχρησιμοποιημένα applications είναι τα παιχνίδια.
Ένας τόσο μεγάλος  ισότοπος όπως το FACEBOOK είναι λογικό να έχει πολλούς τρόπους διασκέδασης υπάρχουν  παιχνίδια και εφαρμογές για κάθε επιθυμία. Στο facebook  του σήμερα που απαριθμεί πάνω από 600 εκατομμύρια χρηστές υπάρχουν παιχνίδια που έχουν αρκετά εκατομμύρια “funs” το οποίο αποδεικνύει την δημοτικότητα και την προτίμηση του κόσμου σ αυτού του είδους την μορφή διασκέδασης.

Επίσης οι χρήστες του facebook μπορούν να επικοινωνούν με τους φίλους και τους άλλους χρήστες μέσω ιδιωτικών ή δημόσιων μηνυμάτων μέσω του chat ενώ παραλληλα μπορουν να διασκεδάσουν με κάποιο από τα παιχνίδια-εφαρμογές που αυτοί επιλέγουν.
(Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία ενός λογαριασμού facebook είναι η δημιουργία μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.)




Κίνδυνοι χρήσης του facebook
Η προτίμηση του κόσμου στην διασκέδαση μέσω facebook δεν παίρνει απαρατήρητη γι αυτό πολλές κερδοσκοπικές εταιρίες έχουν “στηθεί” γύρω από αυτό. Έτσι πολλά από τα παιχνίδια προκειμένου να βοηθηθείς παραπάνω σου προσφέρουν την δυνατότητα να καταθέσεις ένα χρηματικό ποσό με σκοπό αυτή την extra βοήθεια. Κίνδυνος όμως δεν υπάρχει μόνο για χάσιμο χρημάτων. Πολλοί λόγο πολύωρης χρήσης του facebook ξεχνούν τις δραστηριότητες που είχαν εκτός του υπολογιστή η απλά προτιμούν αυτές που απόκτησαν με τον Η/Υ ως αποτέλεσμα την αποξένωση τους από τον πραγματικό κόσμο και την ενσωμάτωση τους στον ηλεκτρονικό.



ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Σαφέστατα το facebook είναι ένας τρόπος διασκέδασης που είναι πλέον στην καθημερινότητα μας. Είναι δημοφιλής γιατί μπορείς να διασκεδάσεις χωρίς καν να βγεις από το σπίτι σου η να διασκεδάσεις από οποιοδήποτε σημείο έχεις πρόσβαση στο ιντερνέτ. Παρ όλα αυτά η χρήση του πρέπει να γίνετε με μέτρο γιατί εγκυμονούν και κίνδυνοι όπως η αποξένωση λόγο πολύωρης χρήσης, και το χάσιμο χρημάτων. Είναι σημαντικό να συμβαδίζουμε με τις τάσεις τις εποχής όπως επίσης να γνωρίζουμε και τους κινδύνους αυτών.



ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Στην παραπάνω εργασία παρουσιάζετε ο τρόπος με τον οποίο ο άνθρωπος προτιμά να διασκεδάζει μέσω του facebook και οι λόγοι για τους οποίους επιλέγει αυτού του είδους μορφή διασκέδασης. Γίνετε αναφορά στον τρόπο δημιουργίας του facebook αλλα και στους κινδύνους που κρύβει η χρήση του. Τέλος και με βάση όλων των πληροφοριών που έχουμε δημιουργουμε το τελικό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουμε.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
www.scholargoogle.com
wikipedia
Λέξεις κλειδιά:
Facebook, διασκέδαση, παιχνίδι.